donderdag 19 februari 2009

Tips voor geheim agenten

Niet opvallen is zowat de kernboodschap voor geheim agenten. Ze dragen zoveel mogelijk onopvallende kleren, zoals grijze kostuums. Als geheim agent kan je bijvoorbeeld ook je haar niet knalrood verven of met een reusachtige hanenkam en gouden kettingen rondlopen. Tenzij je natuurlijk moet infiltreren in een opzichtige skatersbende.
Maar omgekeerd kan je ook net extrachic moeten doen. Een geheim agent moet vaak doordringen tot hoge kringen. En dan moet je net uiterst beleefd en charmant kunnen zijn.

Een zonnebril is mogelijk. Het voordeel is dat je je ogen kunt verbergen, niemand weet waar je naar aan het kijken bent. Nadeel is dat je niet altijd een zonnebril kan dragen zonder op te vallen. Als je in de winter tijdens een fikse regenbui nog steeds een zonnebril draagt, zouden mensen wel eens raar kunnen opkijken.

Een krant is nog steeds een handig hulpmiddel om iemand te bespieden. Je zou denken dat het opvallend is, maar toch let er bijna niemand op je.

Een geheim agent moet altijd op alles voorbereid zijn. In één oogopslag moet hij zijn omgeving kennen. Bij het binnenkomen van een kamer moet hij bijvoorbeeld gezien hebben of er nog een andere uitgang is, hoeveel ramen er zijn, welke personen er binnen zijn, welke personen of voorwerpen gevaar zouden kunnen betekenen, (bijvoorbeeld een microfoon, als ik niet oplet slaat hij me er straks mee op mijn kop)...
Een geheim agent kan dus bijna nooit even een pauze nemen, hij moet altijd op zijn hoede zijn voor gevaar.

Ook kalmte is een belangrijke eigenschap. Kalmte kan je leven redden. Zelfs wanneer je in een aquarium vol krokodillen en vleesetende vissen wordt gegooid, moet je kalm blijven (dat is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk). Panikeren betekent altijd dat je verloren bent.

Geheim agent zijn betekent ook nieuwsgierig zijn. Je mag niet zomaar alles voor waar aannemen. Waar je ook bent, stel je omgeving in vraag (Is die leerkracht wel wie hij zegt hij is? Bakt die bakker echt brood of is het maar een dekmantel voor zijn echte activiteiten? ...).

(meer weten over spionnen? Check ook eens de website www.spionnen.com , daar staan best coole dingen op!)

7 opmerkingen:

 1. Beetje late reactie, maar toch: met mij gaat het heel goed :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. coole tips!!!

  Je grootste (dat zeggen ze waarschijnlijk allemaal)fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Of ik zelf een spion ben? Als ik daarop ja zou antwoorden, zou ik de slechtste spion allertijden zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. cool btw. u kwam een in een tentoonstelling in de bib van antwerpen.
  Sinds dien ben ik meer geintreseerd in spionnem dingen. Ik lees nu ook alle Sam Smith boeken.
  Mischien gelooft u me niet ik heb een keer 2 uren lang in de winkel naar die boek gezocht!
  Maar ik vond hem niet.
  Maar ben gisteren ben ik weer gegaan en ik moest bijna in de lucht springen dat ik hem eindelijk vond.
  O ja ik weet ook heel veel over spionnen.
  Heeft wel wat geduurt. :p
  En die boeken zijn geweldig.
  Ik lees uren lang.  groetjes Rufia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn om te horen dat er nog spionnenkenners rondlopen, Rufia! Misschien weet je er al wel meer van dan ik :-) doe zo voort en blijf vooral niet opvallen!

  BeantwoordenVerwijderen