donderdag 23 februari 2012

Vermoord het verleden

Zo zal de cover eruit zien, nu nog wachten tot april:

48 opmerkingen:

 1. Ik heb het boek voor school moeten lezen. Ik ben blij dat ik dit boek heb gekozen. Het boek is zeer spannend, vol met onverwachte momenten. Ik vind het boek ook een gepaste lengte hebben. Voor jongeren die niet graag lezen, is dit een meeslepend en een niet te langdradig verhaal. Als ik punten op tien zou moeten geven, dan zou ik gaan voor een 8/10. Ik zou het boek aanraden voor jongeren. Als je een boek moet of wilt lezen, moet je deze zeker proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben het volledig met je eens. Het is een zeer spannend boek, vol met actie. Het boek is nooit langdradig, door de onverwachte wendingen. Daardoor telt het boek nooit te veel pagina's om te lezen. Het is niet enkel een boek voor jongeren, maar zeker ook voor volwassenen. Het is het spannendste boek dat ik ooit heb gelezen. Ik raad het je zeker aan om het boek eens te proberen.

   Verwijderen
  2. Ik ben het volledig met je eens. Het is een spannend boek, vol met actie. Het is geen langdradig boek, doordat er telkens onverwachte wendingen plaatsvinden. Hierdoor telt het boek nooit te veel pagina's om te lezen. Je kunt je echt in het hoofdpersonage inleven. Het is niet enkel geschikt voor jongeren, maar ook voor volwassenen. Het is het spannendste boek dat ik ooit heb gelezen. Het is een absolute aanrader.

   Verwijderen
  3. Het is een spannend boek, vol met actie. Het is geen langdradig boek, doordat er telkens onverwachte wendingen in voorkomen. Hierdoor telt het boek nooit te veel pagina's om te lezen. Je kunt je echt in het hoofdpersonage inleven. Het is niet enkel geschikt voor jongeren, maar ook voor volwassenen. Het is het spannendste boek dat ik ooit heb gelezen. Het is een absolute aanrader.

   Verwijderen
  4. Ik moet een krantenartikel over je boek schrijven, mag ik weten waar het verhaal zich afspeeld?

   Verwijderen
  5. Ik moet een krantenartikel over je boek schrijven, mag ik weten waar het verhaal zich afspeeld?

   Verwijderen
  6. Dag Giel
   Overal en nergens eigenlijk. Ik heb de plaatsaanduidingen bewust vaag gehouden, zodat het zich overal kan afspelen. Ergens in Vlaanderen dus, bij jou in de buurt :-)

   Verwijderen
 2. hoe eindigt da verhaal???

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi jonas, zou je een stukje uit het boek kunnen halen wat erg grappig of spannend is
  -lars

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. goh, er zijn er zoveel... Vooral het moment dat Yago de box ontdekt van zijn papa vind ik belangrijk, dan begint alles te keren.

   Verwijderen
 4. Waar speelt het verhaal zich af aub?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zou zich overal kunnen afspelen. Er is niet echt een plaats in weergegeven als ik me niet vergis (het is weeral even geleden dat ik het heb geschreven :-))

   Verwijderen
 5. Hallo, ik moet voor een school opdracht de personages uit het boek tekenen, maar mijn boek heb ik moeten afgeven. Op het web vind ik geen beschrijvingen van hoe personages eruit zagen. Weet iemand misschien nog kort wat hun belangrijkste uiterlijke kenmerken waren ? En misschien wat ze voornamelijk droegen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Al even geleden dat ik het geschreven heb. Yago wordt als ik-personage niet echt beschreven. Marleen is altijd opgemaakt en ziet eruit alsof ze elk moment naar een feest kan vertrekken. Alex is wat slonziger en onverzorgder, vaak dronken. En Anna is een soort Fanny uit Kiekeboe :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wie was ook al weer de persoon die yago trainde?
  moet boekbespreking maken tegen maandag maar ben de inhoud al een beetje vergeten... heb het al eens gelezen jaar of 2 geleden

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wie was de persoon die Yago trainde? ff geleden dat ik het boek heb gelezen...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat is Sam Smith (een kleine knipoog naar een ander personage over wie ik al wel eens een boek heb geschreven :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wanneer speelt het zich af?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er is niet echt een bepaalde tijdsaanduiding. Gewoon nu eigenlijk.

   Verwijderen
  2. Waar speelt het zich af?

   Verwijderen
  3. Waar speelt het zich af? Zeer mooi boek trouwens!

   Verwijderen
  4. Ook de plaatsaanduiding is redelijk onbepaald. Het zou zich zomaar in je eigen dorp kunnen afspelen!

   Verwijderen
 11. hallo, ik had ook nog een vraag, namelijk: wat is de opbouw van het verhaal? En waarom koos je dan voor zo'n opbouw?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat is geen makkelijke vraag om in 1-2-3 uit te leggen :-) Het is een combinatie van een mysterie nu en flashbacks. De tips die Yago steeds verder leiden in de zoektocht naar de moordenaar van zijn vader, hebben betrekking op de herinneringen uit zijn verleden. Je komt steeds meer te weten en wilt (hopelijk) snel naar het einde. Waarom ik daarvoor kies? Omdat dat lekker spannend is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Waar kan ik een goede recensie vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Even googelen en je vindt wel wat, zoals deze: http://www.pluizuit.be/content/vermoord-het-verleden

   Verwijderen
 14. Ik moet voor mijn boekbespreking foto's meenemen van de personages... Wat zijn de uiterlijke kenmerken van Yago, Anna, Yoeri,Lukas, Marleen, Alex?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo
   Ik denk niet dat ik hen erg uitvoerig heb beschreven. Je kan dus redelijk kiezen wat voor types je in je hoofd hebt.

   Verwijderen
 15. Hallo ik heb dit boek gelezen voor school? En ik moet weten waarom je voor de titel koos

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Omdat Yago moet afrekenen met zijn verleden en de zaken die toen zijn gebeurd (wat je weet als je het boek hebt gelezen, maar dat kan ik hier niet zomaar verklappen :-)).

   Verwijderen
 16. Hey, ik heb u boek gelezen en ik moet zeggen ik ben een fan. Het blijft spannend en is moeilijk om te stoppen. Het is niet langdradig wat vaak wel is met dit soort verhalen maar hier gebeuren steeds onverwachtse dingen vooral het einden heeft me verrast.
  Ik moest ook een boek lezen voor een school opdracht en ik ben blij dat ik deze heb gekozen. Ik moet een analyse schrijven met citaten dus ik denk dat ik het nog eens ga moeten lezen :-).

  -Alexina

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dag Alexina
  Heel fijn om te lezen. Ik hou er ook van dat een boek mij blijft verrassen, dus dat probeer ik er ook in te stoppen. Succes met je opdracht!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Reacties
  1. Het speelt zich niet echt af in een bepaalde periode. Alleen de smartphones waren er nog niet :-)

   Verwijderen
 19. Hoeveel tijd zit er tussen het begin en het einde van het boek?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yago is twaalf wanneer zijn vader wordt vermoord, en daarna is hij ongeveer 16. Dus een goeie 4 à 5 jaar.

   Verwijderen
 20. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hallo, ik moet een opdracht maken rond dit boek. Ik moet een mindmap maken waarin Yago centraal staat. Wat zijn zijn belangrijkste kenmerken qua innerlijk?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat hij redelijk koppig is, maar ook een doorzetter. En hij is hard geworden door alles wat er is gebeurd, waardoor hij onverschillig overkomt. Maar tegelijk blijft hij het moeilijk hebben om alle emoties op een juiste manier te verwerken. Succes met je opdracht!

   Verwijderen
 22. Hey,
  Ik vroeg me af wat er is gebeurd met de moeder van Yago?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goeie vraag, daar ging eigenlijk deel 2 over gaan, maar dat is er nooit van gekomen :-/

   Verwijderen
 23. Hallo,

  Ik vroeg me af wie Anna en Yago in 3 woorden zijn? En wat hun karaktereigenschappen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik denk dat Yago redelijk koppig is, maar ook een doorzetter. En hij is hard geworden door alles wat er is gebeurd, waardoor hij onverschillig overkomt. Maar tegelijk blijft hij het moeilijk hebben om alle emoties op een juiste manier te verwerken. Anna is veel vrolijker en probeert telkens de positieve kant te zien.
  In drie woorden? Yago: koppig, ironisch, rechtvaardig
  Anna: positief, naïef, eerlijk

  BeantwoordenVerwijderen