woensdag 3 maart 2010

Ketnet en Jonas maken een film!

Ketnet maakt een film en ik ga hen daarbij helpen. Samen met Ketnetwrapper Peter ga ik op zoek naar een klas die een superspannend, cool verhaal kan bedenken.
Als je dus graag verhalen verzint, doe dan zeker mee met je klas. Met een beetje geluk maken we binnenkort samen een film.

Hieronder vind je alle informatie, kijk ook eens op ketnet.be. Vanaf morgen krijg je nog meer tips om te schrijven en kan je aan de hand van kortverhalen al wat inspiratie opdoen. Bovendien zal ik regelmatig vertellen wat er allemaal rond het programma gebeurt (morgen de eerste foto's!).


Hou de site dus goed in het oog!


De wedstrijd:


Zit je in het vijfde of zesde leerjaar? Dan is dit iets voor jou! Verzin met je klas een spionageverhaal en stuur het vóór 18 maart naar Ketnet.

Als jullie verhaal als beste uit de bus komt, dan wordt jullie verhaal verfilmd. En wat meer is: jullie mogen de film zelf helpen maken! Jeugdauteur Jonas Boets heeft alvast de eerste paragraaf geschreven, de rest moeten jullie erbij verzinnen!

Als je wint, moeten jullie wel in de paasvakantie vrij zijn voor de opnames. Je leert er alles over hoe een film gemaakt wordt (scenario schrijven, audities voor acteurs, grime, stunts, camera en geluid, enzovoort) en uiteindelijk helpen jullie mee om van jullie eigen hersenspinsels een supercoole kortfilm te maken! Let op: Als je je inschrijft ga je akkoord met het wedstrijdreglement!


Verzin een vervolg op deze tekst:

Kaat en Yago worden door hun ouders naar hun kamer gestuurd om hun huiswerk te maken. Dat is het enige wat hun ouders belangrijk vinden: huiswerk. Maar wanneer Kaat in Yago’s kamer kijkt, merkt ze dat hij helemaal niet met zijn huiswerk bezig is. Yago kleedt zich om, hij doet een chic kostuum aan. Op zijn bureau liggen speciale spullen: een camera, een microfoontje, een duur horloge en heel wat dingen die Kaat niet kent. Yago stopt alles in zijn zakken en gaat op zijn bed liggen. Hij drukt op een geheime knop en verdwijnt. Terwijl Kaat het bed onderzoekt, verstijft ze: er wordt op de deur geklopt! Mama staat voor de deur. Kaat ziet maar één oplossing: ze drukt op de knop en gaat Yago achterna…Dit moeten we kunnen terugvinden in jullie verhaal:

Yago is een spion die een geheime missie heeft.
Gebruik maximum twee extra locaties.
Verzin minstens één speciaal spionnengadget.
Gebruik het volgende voorwerp in je verhaal: een kist vol geld.
Gebruik het volgende personage in je verhaal: Dokter Stanza.

3 opmerkingen:

  1. waneer komt deze film uit

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zou heel graag meedoen want ik schrijf supergraag, ik heb zelfs een eigen krantje, maar mijn klas wil dat NOOIT. Ten eerste: we zijn met 30, veel te veel, en ten tweede niemand wil want iedereen HAAT opstellen schrijven...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is wel pech, dat de rest niet wil meedoen. Maar blijf in elk geval schrijven, je weet maar nooit wat je ermee kan doen (kijk naar mij :-))

    BeantwoordenVerwijderen